1. Students _____ (not) send instant messages during class. 2. “I _____ do a presentation in each subject at the end of the semester

b (trang 53 SBT Tiếng Anh 11 Smart World)Fill in the blanks with the correct modals or semi-modals of obligation and prohibition. (Điền vào chỗ trống với dạng đúng của động từ khuyết thiếu hoặc bán khuyết thiếu thể hiện sự bắt buộc hoặc cấm đoán.)

1. Students _____ (not) send instant messages during class.

2. “I _____ do a presentation in each subject at the end of the semester.”

3. Our school doesn’t have a rule about attending class in person. We _____ (not) go to school every day. We can sometimes just study online.

4. Students _____ have a teacher’s permission before using the school lab or computer room.

5. Students _____ (not) bring food or drink into class.

6. We _____ (not) use our tablets outside of class. The school has a rule about it.

7. Teachers _____ (not) wear suits to school, but their clothes must look clean and professional.

5. mustn't

6. can't

7. don't have to

Hướng dẫn dịch:

1. Học sinh không được gửi tin nhắn trong giờ học.

2. “Tôi phải thuyết trình về từng môn học vào cuối học kỳ.”

3. Trường chúng tôi không có quy định về việc đến lớp trực tiếp. Chúng ta không cần phải đến trường hàng ngày. Đôi khi chúng ta có thể học trực tuyến.

4. Học sinh phải được giáo viên cho phép trước khi sử dụng phòng thí nghiệm hoặc phòng máy tính của trường.

5. Học sinh không được mang đồ ăn, đồ uống vào lớp.

6. Chúng tôi không thể sử dụng máy tính bảng bên ngoài lớp học. Trường có quy định về việc đó.

7. Giáo viên không nhất thiết phải mặc vest đến trường nhưng trang phục phải sạch sẽ, chuyên nghiệp.

Xem thêm lời giải bài tập Tiếng Anh 11 sách ilearn Smart World hay khác:

Unit 8 Lesson 3 (trang 48, 49 SBT Tiếng Anh 11

Unit 9 Lesson 1 (trang 50, 51 SBT Tiếng Anh 11)

Unit 9 Lesson 2 (trang 52, 53 SBT Tiếng Anh 11)

Unit 9 Lesson 3 (trang 54, 55 SBT Tiếng Anh 11)

Unit 10 Lesson 1 (trang 56, 57 SBT Tiếng Anh 11)

Unit 10 Lesson 2 (trang 58, 59 SBT Tiếng Anh 11)

Câu hỏi cùng chủ đề