Preliminary English Test PET registration begins on Tuesday, 11th October and the test will be on 20th October. Please sign up before the 15th. Make sure you all have a good night's

3 (trang 23-24 SBT Tiếng Anh 8 Global Success): Read the school bulletin and circle the correct answer A, B, C or D (Đọc bản tin của trường và khoanh tròn câu trả lời đúng A, B, C hoặc D)

BRIGHT STARS MIDDLE SCHOOL

DAILY BULLETIN

Monday, 10th October, 2025

Preliminary English Test

PET registration begins on Tuesday, 11th October and the test will be on 20th October. Please sign up before the 15th. Make sure you all have a good night's sleep before the test day. Your results will be available on the 25th.

Link Team is currently receiving applications for the next school year. If you want to help our new juniors, then Link Team is for you! Come to Room 201 after school to pick up an application.

Sports

Swimming: Attention 8th and 9th grade students. If you plan to join the Swimming Club, come to Room 303 to sign up. Or contact Mr Linh at thaylinhswimming@quickmail.com.

Jogging: Attention all students. Please check the email we sent you yesterday. It's an application to join the school's charity jogging event. If you are interested in joining, please fill in the application before Thursday. Thank you!

Clubs

Photo Club: Only two weeks left to grab your camera or smartphone, guys. Get ready for this year's photo contest. Ask your art teacher for an entry form.

Chess Club: Open next month. The club will meet on Saturday mornings, from 8:00 a.m. to 11:00 a.m. Contact Mr Tung for applications at 084377552.

Hướng dẫn dịch:

TRƯỜNG TRUNG CẤP NGÔI SAO SÁNG

BẢN TIN HÀNG NGÀY

Thứ hai, ngày 10 tháng 10 năm 2025

Kiểm tra tiếng Anh sơ bộ

Đăng ký PET bắt đầu vào Thứ Ba, ngày 11 tháng 10 và bài kiểm tra sẽ diễn ra vào ngày 20 tháng 10. Vui lòng đăng ký trước ngày 15. Hãy chắc chắn rằng tất cả các bạn đều có một giấc ngủ ngon trước ngày thi. Kết quả của bạn sẽ có vào ngày 25.

Link Team hiện đang nhận hồ sơ cho năm học tới. Nếu bạn muốn giúp đỡ những đàn em mới của chúng tôi, thì Link Team là dành cho bạn! Đến phòng 201 sau giờ học để lấy đơn.

Các môn thể thao

Bơi lội: Học sinh khối 8, 9 chú ý. Nếu bạn dự định tham gia Câu lạc bộ bơi lội, hãy đến phòng 303 để đăng ký. Hoặc liên hệ Mr Linh tại thaylinhswimming@quickmail.com.

Chạy bộ: Tất cả học sinh chú ý. Vui lòng kiểm tra email wA đã gửi cho bạn ngày hôm qua.

Đó là đơn xin tham gia sự kiện chạy bộ từ thiện của trường. Nếu bạn muốn tham gia, vui lòng điền vào đơn đăng ký trước thứ Năm. Cảm ơn!

Câu lạc bộ

Câu lạc bộ ảnh: Chỉ còn hai tuần nữa để chộp lấy máy ảnh hoặc điện thoại thông minh thôi các bạn. Hãy sẵn sàng cho cuộc thi ảnh năm nay. Hãy hỏi giáo viên nghệ thuật của bạn cho một hình thức nhập học.

Câu lạc bộ cờ vua: Khai trương vào tháng tới. Câu lạc bộ sẽ họp vào sáng thứ bảy, từ D.O.m. đến 11:00. Liên hệ Mr Tùng để đăng ký theo số 084377552.

1. Bright Stars Middle School sends a bulletin _______.

A. every day B. very week

C. each month D. yearly

2. Students have to sign up for PET between _______.

A. 11th and 14th B. 12th and 15th

C. 11th and 15th D. 20th and 25th

3. Link Team helps students who _______.

A. are going to leave the school

B. are going to enter the school

C. are school students and have problems

D. left school but have problems

4. The Swimming Club is for _______.

A. all students except 8th and 9th grade students

B. 8th grade students only

C. all 8th and 9th grade students

D. 9th grade students only

5. Students can join the charity jogging event by _______.

A. replying to the email B. completing the application

C. calling the office D. attending an interview

6. The photo contest will _______.

A. finish in two weeks B. not require registration

C. be only for students with cameras D. take place in two weeks

7. When will the Chess Club be open? _______.

A. This Saturday. B. In November.

C. From 9:00 a.m. D. In October.

1. A

2. A

3. B

4. C

5. B

6. D

7. B

Giải thích:

1. Thông tin: DAILY BULLETIN (BẢN TIN HÀNG NGÀY)

2. Thông tin: PET registration begins on Tuesday, 11th October and the test will be on 20th October. Please sign up before the 15th. (Đăng ký PET bắt đầu vào Thứ Ba, ngày 11 tháng 10 và bài kiểm tra sẽ diễn ra vào ngày 20 tháng 10. Vui lòng đăng ký trước ngày 15.)

3. Thông tin: Link Team is currently receiving applications for the next school year. (Link Team hiện đang nhận hồ sơ cho năm học tới.)

4. Thông tin: Swimming: Attention 8th and 9th grade students. (Môn bơi lội: Học sinh khối 8, 9 chú ý.)

5. Thông tin: If you are interested in joining, please fill in the application before Thursday. Thank you! (Nếu bạn muốn tham gia, vui lòng điền vào đơn đăng ký trước thứ Năm. Cảm ơn!)

6. Thông tin: Photo Club: Only two weeks left to grab your camera or smartphone, guys. (Photo Club: Chỉ còn hai tuần nữa để chộp lấy máy ảnh hoặc điện thoại thông minh thôi các bạn.)

7. Thông tin: Chess Club: Open next month. (Câu lạc bộ cờ vua: Mở vào tháng tới.)

Hướng dẫn dịch:

1. Trường trung học Bright Stars gửi một bản tin mỗi ngày.

2. Học sinh phải đăng ký PET từ ngày 11 đến ngày 14.

3. Đội Liên kết giúp đỡ các bạn sinh viên sắp nhập học.

4. Câu lạc bộ Bơi lội dành cho tất cả học sinh khối 8 và 9.

5. Sinh viên có thể tham gia sự kiện chạy bộ từ thiện bằng cách hoàn thành đơn đăng ký.

6. Cuộc thi ảnh sẽ diễn ra trong hai tuần nữa.

7. Khi nào Câu lạc bộ Cờ vua sẽ mở cửa? Vào tháng 11.

Xem thêm các bài giải SBT Tiếng Anh lớp 8 Global success Unit 1 hay, chi tiết khác:

B. Vocabulary & Grammar (trang 18, 19, 20)

C. Speaking (trang 20, 21)

D. Reading (trang 22, 23, 24)

E . Writing (trang 24, 25)

A. Pronunciation (trang 29)

B. Vocabulary & Grammar (trang 29, 30, 31)

Câu hỏi cùng chủ đề