Listen to a conversation about the next ASEAN Student Summer Camp. Who is talking? 1. a parent and an organizer 2. two parents

a (trang 30 SBT Tiếng Anh 11 Smart World): Listen to a conversation about the next ASEAN Student Summer Camp. Who is talking? (Nghe một hội thoại về Trại hè học sinh ASEAN tiếp theo. Ai đang nói?)

1. a parent and an organizer

2. two parents

Nội dung bài nghe:

Mrs. Nguyên: Hi, Mr. Tan. I'm Mrs. Nguyên. I'm calling because I have a few questions about the ASEAN Student Summer Camp.

Mr. Tan: Hi, Mrs. Nguyên. I'm happy to answer any questions you have. Is your child joining the camp this year?

Mrs. Nguyên: Yes. A few years ago, my daughter went to Singapore, and she had a great time. My son is old enough now, he wants to sign up for the trip to Indonesia.

Mr. Tan: That's great to hear. So, what would you like to know?

Mrs. Nguyên: What kind of events will there be with local people?

Mr. Tan: First, we'll be in Jakarta for a few days. Of course the first day is the introduction to the camp, but they have a few days to visit the Museum Nasional, the Presidential Palace, and the Monas, our most famous statue.

Mrs. Nguyên: Oh, that sounds great. I think my son will learn a lot about the culture there.

Mr. Tan: He sure will. There's even a day when all of our Indonesian students will teach the other students how to cook Nasi ulam and speak some of the language, Bahasa Indonesia.

Mrs. Nguyên: Will he be travelling much?

Mr. Tan: After Jakarta, we'll go to the country and explore some temples. He'll get to learn more about the history there.

Mrs. Nguyên: OK.

Mr. Tan: And finally, we end it with a trip to one of Indonesia's most famous festivals.

Mrs. Nguyên: That sounds wonderful!

Hướng dẫn dịch:

Bà Nguyên: Chào anh Tân. Tôi là bà Nguyên. Tôi gọi điện vì tôi có một số câu hỏi về Trại hè Sinh viên ASEAN.

Ông Tân: Chào bà Nguyên. Tôi rất sẵn lòng trả lời bất kỳ câu hỏi nào bạn có. Con bạn có tham gia trại năm nay không?

Bà Nguyên: Vâng. Vài năm trước, con gái tôi đến Singapore và nó đã có một khoảng thời gian tuyệt vời. Con trai tôi đã lớn rồi, cháu muốn đăng ký chuyến đi Indonesia.

Ông Tân: Thật tuyệt khi nghe điều đó. Vậy bạn muốn biết điều gì?

Bà Nguyên: Sẽ có những sự kiện gì với người dân địa phương?

Ông Tan: Đầu tiên, chúng tôi sẽ ở Jakarta vài ngày. Tất nhiên ngày đầu tiên là phần giới thiệu về trại, nhưng họ có vài ngày để tham quan Bảo tàng Nasional, Phủ Chủ tịch và Monas, bức tượng nổi tiếng nhất của chúng tôi.

Bà Nguyên: Ồ, nghe hay quá. Tôi nghĩ con trai tôi sẽ học được nhiều điều về văn hóa ở đó.

Ông Tân: Chắc chắn là vậy. Thậm chí có một ngày tất cả học sinh Indonesia của chúng tôi sẽ dạy các học sinh khác cách nấu Nasi ulam và nói một số ngôn ngữ, tiếng Bahasa Indonesia.

Bà Nguyên: Anh ấy có đi du lịch nhiều không?

Ông Tan: Sau Jakarta, chúng tôi sẽ về vùng nông thôn và khám phá một số ngôi chùa. Anh ấy sẽ tìm hiểu thêm về lịch sử ở đó.

Bà Nguyên: Được rồi.

Ông Tan: Và cuối cùng, chúng tôi kết thúc chuyến đi bằng chuyến đi đến một trong những lễ hội nổi tiếng nhất Indonesia.

Bà Nguyên: Nghe thật tuyệt vời!

Xem thêm lời giải bài tập Tiếng Anh 11 sách ilearn Smart World hay khác:

Unit 5 Lesson 1 (trang 26, 27 SBT Tiếng Anh 11)

Unit 5 Lesson 2 (trang 28, 29 SBT Tiếng Anh 11)

Unit 5 Lesson 3 (trang 30, 31 SBT Tiếng Anh 11)

Unit 6 Lesson 1 (trang 32, 33 SBT Tiếng Anh 11)

Unit 6 Lesson 2 (trang 34, 35 SBT Tiếng Anh 11)

Unit 6 Lesson 3 (trang 36, 37 SBT Tiếng Anh 11)

Câu hỏi cùng chủ đề