Read the blog. What is it about? (Đọc blog. Nó nói về cái gì?) 1. protecting natural places 2. protecting old buildings

a (trang 34 SBT Tiếng Anh 11 Smart World)Read the blog. What is it about? (Đọc blog. Nó nói về cái gì?)

1. protecting natural places

2. protecting old buildings

Dan's Culture Blog

It's important to preserve our heritage and culture. It can be appreciated by foreign tourists land local people. What should we do to protect our historic buildings and statues?

I think the government should be responsible for preserving our heritage. They can make I laws to protect our heritage. There should be enough government money to yan-preserving old buildings. The government should organize the repair of old buildings. Visitors should pay when they visit them. The money they collect can be used to pay to preserve historical sites.

Tourists should be asked not to touch historical buildings and statues. If tourists damage them, the government should make them pay for it. Visitors shouldn't take things away. The government should punish them if they do. Old buildings can be listed as protected. They must be protected from companies. The government shouldn't let private companies knock them down. They should pass laws to stop this.

Local people should know about their heritage. They can promote historical places. They can be promoted in newspapers. Special websites could be set up. Local people should be encouraged to visit. Children can learn about their heritage in school. Schools can organize school trips. They should make more TV shows about our country's heritage. People will learn more about them and visit them.

These are some of the things we should do to help protect our heritage. People can encourage the government to spend more to protect our old buildings. We will attract more visitors if we protect our heritage. Our country will be more famous around the world. Local people will be proud of their heritage.

Hướng dẫn dịch:

Blog văn hóa của Dan

Điều quan trọng là phải bảo tồn di sản và văn hóa của chúng ta. Nó có thể được đánh giá cao bởi khách du lịch nước ngoài đất người dân địa phương. Chúng ta nên làm gì để bảo vệ các tòa nhà và tượng đài lịch sử của mình?

Tôi nghĩ chính phủ phải có trách nhiệm bảo tồn di sản của chúng ta. Họ có thể đưa ra luật để bảo vệ di sản của chúng ta. Cần có đủ tiền của chính phủ để bảo tồn các tòa nhà cũ. Chính phủ nên tổ chức sửa chữa các tòa nhà cũ. Du khách nên trả tiền khi họ ghé thăm chúng. Số tiền họ thu được có thể dùng để chi trả cho việc bảo tồn các di tích lịch sử.

Khách du lịch nên được yêu cầu không chạm vào các tòa nhà và tượng lịch sử. Nếu khách du lịch làm hỏng chúng, chính phủ nên bắt họ phải trả tiền cho việc đó. Du khách không nên mang đồ đi. Chính phủ nên trừng phạt họ nếu họ làm như vậy. Các tòa nhà cũ có thể được liệt kê là được bảo vệ. Họ phải được bảo vệ khỏi các công ty. Chính phủ không nên để các công ty tư nhân đánh đổ họ. Họ nên thông qua luật để ngăn chặn điều này.

Người dân địa phương nên biết về di sản của họ. Họ có thể quảng bá những địa điểm lịch sử. Họ có thể được quảng bá trên báo chí. Các trang web đặc biệt có thể được thiết lập. Người dân địa phương nên được khuyến khích đến thăm. Trẻ em có thể tìm hiểu về di sản của mình ở trường. Trường học có thể tổ chức các chuyến đi học. Họ nên làm nhiều chương trình truyền hình hơn về di sản của đất nước chúng ta. Mọi người sẽ tìm hiểu thêm về họ và ghé thăm họ.

Đây là một số điều chúng ta nên làm để giúp bảo vệ di sản của mình. Mọi người có thể khuyến khích chính phủ chi tiêu nhiều hơn để bảo vệ các tòa nhà cũ của chúng ta. Chúng tôi sẽ thu hút nhiều du khách hơn nếu chúng tôi bảo vệ di sản của mình. Đất nước chúng ta sẽ nổi tiếng hơn trên toàn thế giới. Người dân địa phương sẽ tự hào về di sản của họ.

Xem thêm lời giải bài tập Tiếng Anh 11 sách ilearn Smart World hay khác:

Unit 5 Lesson 3 (trang 30, 31 SBT Tiếng Anh 11)

Unit 6 Lesson 1 (trang 32, 33 SBT Tiếng Anh 11)

Unit 6 Lesson 2 (trang 34, 35 SBT Tiếng Anh 11)

Unit 6 Lesson 3 (trang 36, 37 SBT Tiếng Anh 11)

Unit 7 Lesson 1 (trang 38, 39 SBT Tiếng Anh 11)

Unit 7 Lesson 2 (trang 40, 41 SBT Tiếng Anh 11)

Câu hỏi cùng chủ đề