Read the essay and choose the best concluding sentence. (Đọc bài văn và chọn câu kết hay nhất.) 1. It causes people to have problems with their health and their confidenc

a (trang 18 SBT Tiếng Anh 11 Smart World): Read the essay and choose the best concluding sentence. (Đọc bài văn và chọn câu kết hay nhất.)

1. It causes people to have problems with their health and their confidence.

2. Unhealthy food causes obesity all around the world.

One of the biggest problems affecting teenagers is obesity. This essay will introduce the causes and effects of this terrible problem.

The first cause of obesity is the food sold in schools. Many schools offer very unhealthy foods and drinks in their cafeterias. These foods are high in fat, sugar, and salt. Many children will choose unhealthy food over something healthier. They will also drink sugary drinks instead of water. The second cause is how unhealthy food is advertised. Unhealthy food is often advertised with cute animals or bright colors. This makes young people want to eat it much more than healthy food.

The first effect of obesity is teenagers having health problems. Obese people are more likely to have problems with their hearts. They can also develop illnesses such as diabetes. The second effect of obesity is that it causes low self-esteem. Having low confidence can affect many other parts of life. Teenagers may not want to go to school or be around other people.

In conclusion, obesity is a huge problem for teenagers. It is caused by unhealthy food being sold in schools and advertised to younger children.

Hướng dẫn dịch:

Một trong những vấn đề lớn nhất ảnh hưởng đến thanh thiếu niên là béo phì. Bài viết này sẽ giới thiệu nguyên nhân và hậu quả của vấn đề khủng khiếp này.

Nguyên nhân đầu tiên dẫn đến béo phì là thực phẩm bán ở trường học. Nhiều trường cung cấp các loại thực phẩm và đồ uống rất không tốt cho sức khỏe trong căng tin của họ. Những thực phẩm này có nhiều chất béo, đường và muối. Nhiều trẻ em sẽ chọn thực phẩm không lành mạnh thay vì thực phẩm lành mạnh hơn. Họ cũng sẽ uống đồ uống có đường thay vì nước. Nguyên nhân thứ hai là cách quảng cáo thực phẩm không tốt cho sức khỏe. Thực phẩm không tốt cho sức khỏe thường được quảng cáo với hình ảnh động vật dễ thương hoặc màu sắc tươi sáng. Điều này khiến giới trẻ muốn ăn nó nhiều hơn là thực phẩm tốt cho sức khỏe.

Hậu quả đầu tiên của béo phì là thanh thiếu niên gặp vấn đề về sức khỏe. Những người béo phì có nhiều khả năng gặp vấn đề về tim hơn. Họ cũng có thể mắc các bệnh như tiểu đường. Tác hại thứ hai của béo phì là nó gây ra lòng tự trọng thấp. Thiếu tự tin có thể ảnh hưởng đến nhiều mặt khác của cuộc sống. Thanh thiếu niên có thể không muốn đến trường hoặc ở gần người khác.

Tóm lại, béo phì là một vấn đề lớn đối với thanh thiếu niên. Nguyên nhân là do thực phẩm không tốt cho sức khỏe được bán ở trường học và quảng cáo cho trẻ nhỏ.

Xem thêm lời giải bài tập Tiếng Anh 11 sách ilearn Smart World hay khác:

Unit 3 Lesson 1 (trang 14, 15 SBT Tiếng Anh 11)

Unit 3 Lesson 2 (trang 16, 17 SBT Tiếng Anh 11)

Unit 3 Lesson 3 (trang 18, 19 SBT Tiếng Anh 11)

Unit 4 Lesson 1 (trang 20, 21 SBT Tiếng Anh 11)

Unit 4 Lesson 2 (trang 22, 23 SBT Tiếng Anh 11)

Unit 4 Lesson 3 (trang 24, 25 SBT Tiếng Anh 11)

Câu hỏi cùng chủ đề