In paragraph 1, 'those days are gone, even in Hong Kong', suggests that ______________. A. nowadays, everyone in Hong Kong has an equal chance of finding a good career. in the past, finding

A. nowadays, everyone in Hong Kong has an equal chance of finding a good career. in the past, finding a good career was easier in Hong Kong than elsewhere.
B. in the past, finding a good career was easier in Hong Kong than elsewhere.it used to be harder to find a good job in Hong Kong than in other countries.
C. it used to be harder to find a good job in Hong Kong than in other countries.
D. even in Hong Kong companies tour the universities trying to recruit graduates.

Kiến thức: đọc hiểu

Giải thích:

Trong đoạn 1, "những ngày đó đã qua, ngay cả ở Hồng Kông", cho thấy :

A. hiện nay, tất cả mọi người ở Hồng Kông đều có cơ hội bình đẳng để tìm một công việc tốt.

B. trong quá khứ, tìm kiếm một công việc tốt đẹp ở Hồng Kông dễ dàng hơn hơn bất cứ nơi nào khác.

C. từng khó để tìm công việc tốt ở Hồng Kông hơn ở các nước khác.

D. ngay cả ở Hồng Kông các công ty tìm kiếm các trường đại học đang cố gắng tuyển dụng sinh viên tốt nghiệp.

Dẫn chứng: “Not so long ago almost any student who successfully completed a university degree or diploma course could find a good career quite easily… However, those days are gone, even in Hong Kong, and nowadays graduates often face strong competition in the search for jobs.”

Đáp án: B

Câu hỏi cùng chủ đề